Rise and shine

Jag är trött och jag vill inte gå ut i kylan. Jag har jätteont i mina äckliga hälar och jag vill inte stoppa in dem i sina plågoandar till skor igen. Det är synd om mig. 

Men vi har seminarie idag så jag måste åka till Norrköping. Jag ska vara där ända tills klockan 17, vilket betyder att jag inte är i Linköping igen förrän kl 18... Och sen måste jag hem från busshållplatsen på något sätt också. GAH.

*whine whine*






x

Ouch!

Mina hälar gör fortfarande ont! Särskilt min högra... blåsan har svällt upp till gigantisk. Plåstret börjar släppa lite i kanterna, men jag vågar inte dra bort det och byta ut det, för då spricker nog blåsan och ajajaj :C

Hursomhelst gör det ASONT och jag bävar inför morgondagens promenad till bussen :O Men det får gå som det går.


Nu ser jag på House och chillar innan läggdags :D



x

Min nya hårfärg

Okej, här kommer bilder på min nya hårfärg som är...




















Svart såklart!

Once you go black, you never go back.

Jag försökte att testa andra hårfärger. Ni har fått se mig både som blondin och rödhårig. Men nu är det dags att gå tillbaka till att vara mig själv, och let's face it: Det är svart hår jag ska ha!












Jag gjorde dock ett misstag och köpte hårTONING istället för permanent färg, klantig som jag är. Resultatet är därför inte så bra som det skulle kunna vara, men det ska jag åtgärda i helgen :D




x

Färgat håret

Nu har jag färgat håret!





Det här är den sista bilden på mig som rödhårig







Kan ni gissa vilken hårfärg jag har nu?


x

Skoskav

Neeeej, det kommer nog inte bli några blåsor


Trodde jag!

Igår gick jag till campusbussen och fick rejäl skoskav på båda mina hälar. Tillslut stod jag inte ut längre, och Malin var räddaren i nöden som hade plåster i sin ficka. Det gjorde ont som bara den när jag drog av mig stövlarna (jag grät nästan) och jag blev förfärad när jag såg att mina hälar var helt jäkla SKINNFLÅDDA. ajajaj :(

Jag visade för Evelyn och Marita och de sa att jag skulle få värsta blåsorna. Jag tänkte att det var ju redan hål på skinnet och då får man väl inte blåsor?

Men jag hade fel! :(




Såhär ser mina hälar ut idag



ASÄCKLIGT!
Den plastiga grejen över är compeed plåster... dom är jättebra ^^




Nu tänker jag vara modig och gå ner på stan trots dessa extrema skoskavsblåsor :P Jag ska köpa en grej som kommer göra mig till mig själv igen.........! Ni får veta senare idag, muahahaha.



x


Duktig

Idag har jag varit duktig. Jag har lagat en jättegod pastagratäng med massor av vitlök, så nu ska nog förkylningarna hålla sig borta! :D Så har jag tvättat jättemycket tvätt (vilket tog jättelång tid då den ena tvättmaskinen var trasig så jag fick använda en enda maskin, så jag måste fortsätta tvätta på tisdag...gah!). Ooooch så har jag varit duktig och sammanställt min utvecklingsplan från VFU-period 2, så imorgon kan jag börja formulera mina mål inför nästa period som börjar på torsdag för mig! Wooh.

Imorgon ska jag försöka ta mig till Norrköping. Jag känner mig lite skeptisk då vädret har varit som det varit, och jag vet inte om jag kommer att lyckas komma dit eller om det ens kommer vara någon föreläsning. We shall see, kommer bli najs med en vinterprommenad till bussen iallafall.



x


Melodifestivalen

Haha, jag tycker att alla klipp dom har mellan bidragen är JÄTTEROLIGA. Hoppas det kommer ett med dolph också.

Melodifestivalen blir bättre och bättre för varje år tycker jag, även om många hävdar att det var "bättre förr".






x

Snow snow snow snow snowwwweeee

Snökaos idag! Bäst att stanna inne, dricka te och läsa kurslitteratur. Funderar dock på att trotsa vädret och ta mig till ICA och införskaffa lite proviant, vi får se.

Hoppas för allt i världen att all denna snö inte orsakar för mycket problem på flygplatserna, skulle bli väldigt sur om planen inte kommer fram som de ska nästa vecka.


x

Datorstrul

Min laptop fungerar ju inte alls. Min nya fina laptop som kostade skjortan. Det är så sjukt irriterande att få prylar som inte fungerar, för man får gå igenom eld och vatten för att få den lagad. Tror jag blir galen :C
Nu blir jag säkert av med den i 3 veckor också. Hoppas iallafall att de kan hämta den snart. grrrrrrrrrrrrrrrrrr.




x

Idag.

Jobbigt

- Det tog ca 40 minuter för mig att cykla till universitetet från lambohov pga snö.
- Jag har ont i armar och ben då jag inte stretchade ordentligt igår efter gymmet.
- Efter att ha släpat hem en matkasse på cykeln i snön (cykeln välte 2 gånger) var jag äntligen hemma ca kl 19. Då upptäckte jag att jag glömt att köpa dill och fick gå tillbaka till affären.
- Påsen under mitt vänstra öga är helt uppsvälld. Jag ser ut som Quasimodo. Jag tror att jag antingen håller på att få en vagel, eller så är min bihåla fylld med snor eftersom jag nästan aldrig snyter mig.


Awesome

- Allting känns sjukt mycket bättre när man har ätit en semla.






x

Satrrrrday

Idag är det lördag!  Ska besöka stan med min broder. Vi skall shoppa samt förtära kebab på hakepi. (nom nom nom).  Jag skall även hämta ut mina biljetter till Tim Burtons Alice in Wonderland!! :D:D:D Jag och Daniel ska gå på premiären den 3e mars! Skitkul!! ^^

Nu måste jag äta frukost och göra mig iordning.


toooooooooooooodles




Snart dags att svulla.....!

http://www.hakepi.se

Fysikhuset

Igår tillbringade jag kvällen i fysikhuset på Campus Linköping! Weird, huh?

På morgonen och förmiddagen var jag i Norrköping och lyssnade på en föreläsning om hållbar utveckling och sedan deltog jag i ett coachingseminarie. Sedan åkte jag hem till Linköping och åt lunch, sedan bar det av till universitetet där jag mötte Martin för plugg och semla! Yummm.

Jag upptäckte att det finns underjordiska gångar under HELA Linköpings universitet... Helt galet! Var ashäftigt och jag var nere i dem och gick från ett hus till ett annat UNDER JORDEN! >:)

Senare på kvällen var vi fortfarande kvar på universitetet, så vi gick till Fysikhuset som är väldigt fint och lite nytt så där. (eftersom vi egentligen inte har någonting att göra)
Collo och Emma joinade oss och vi satt där och drack varm choklar och snackade hela kvällen! Nice.

Sedan kom jag hem och fick mindre roliga nyheter, men det verkar lösa sig.  IDAG SKA JAG INGENSTAND OCH DET ÄR JÄVLIGT SKÖNT.



x

IDAG!

Idag är jag uppe innan tuppen! Jag sitter redan påklädd, käkar ostknäcke och kollar på TV4 nyheterna. Snart ska jag bege mig till universitetet, rätt tid den här gången för jag har dubbelcheckat.


Ha en bra dag alla!


x

Nom nom nom



yes.

x

Noob.

Ibland är jag en noob.


Föreläsning kl 13.00, trodde jag.
Jag satte mig på bussen till Norrköping kl 12 idag. Jag kom på att jag glömt kolla upp vilken sal vi skulle vara i, så jag ringde Evelyn på bussen. "Men Amanda, du vet väl att vi börjar kl 15.00?"

FAIL

Skulle ju knappast hinna åka tillbaka till Linköping, så jag fick spendera tiden på stan och bränna några av mina sista slantar! AJ AJ AJ. Men nu har jag nya varma tröjor som kan skydda mig från denna vargavinter.





x


Vinter





När tänker all jädrans snö försvinna?



Naturvetenskapen och lärandet

Good news: Jag blev godkänd på tentan! :D Den jag skrev för ett par veckor sen. JAG ÄR GLAD OCH STOLT.


Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite kurslitteratur som hör till den nya kursen. Boken jag läser just nu heter Naturen, naturvetenskapen och lärandet och är skriven av Börje Ekstig. Kalla mig konstig, men jag tycker att det är mycket intressant att läsa naturvetenskap, den här kursen verkar jättebra! Och jag som alltid hatat naturämnena förut... Kanske att jag tillochmed väljer naturinriktningen nästa år. Tänka sig.... Jag som naturkunskapslärare...? Men våra fältmentorer/kursmentorer tjatar om att naturämnena kommer bli alltmer viktiga i de nya läroplanerna och att man kommer längre om man har den inriktningen. SÅ WHY NOT!?




x


RSS 2.0